Miss Ylöjärvi

title image

Miss Ylöjärvi 2020 1. perintöprinsessa, vuoden 2021 kooste

Miss Ylöjärvi 2020 1. perintöprinsessa, vuoden 2021 kooste

Uuden kolmikon kruunaamisesta on kulunut hetki ja olen ehtinyt reflektoida tätä kulunutta vuotta ja sen tuomia oppeja ja mahdollisuuksia. Vaikka haikein mielin luovun hallitsevan 1. perintöprinsessan roolista, tiedän tämän tittelin kulkevan kanssani läpi elämän. Olen vieläkin sanattoman kiitollinen tästä upeasta matkasta, joka on antanut suunnattoman paljon elämääni. Olen oppinut hurjasti, päässyt osaksi ihanaa missiperhettä sekä saanut kokea ainutlaatuisia elämyksiä. Haluaisin vielä hiukan muistella omaa missivuottani ja kaikkea, mitä pääsin sen aikana toteuttamaan ja kokemaan. Pidemmittä puheitta, tässä on pieni kooste vuodestani Miss Ylöjärvi 1. perintöprinsessana:

 

 

Kun 2020 syksyllä hain mukaan tähän kilpailuun olin täysin eri ihminen. Rehellisesti sanottuna olin hieman hukassa. Valmistuin juuri ylioppilaaksi ja arkeni muuttui täysin. Pidin tai no ”jouduin” välivuodelle, mikä oli itseasiassa ihan hyvä asia. Annoin itselleni aikaa kasvaa ihmisenä ja selvittää sitä omaa suuntaani elämässä. Muistan isoimman muutoksen olleen ”rohkeasti kohti unelmia” asenteessani. Tällä asenteella päädyin lähettämään hakemukseni. En vielä siinä kohtaa tiennyt, mitä kaikkea tämä tulisi tuomaan mukanaan.

 

Ja näin yhtäkkiä sitä sitten oltiin yksi unelma saavutettu,  kantamassa Miss Ylöjärvi 1. pp titteliä kunnialla. En ehkä vieläkään osaa sanoin kuvailla sitä tunnetta, joka kruunauksen yhteydessä otti vallan. Vaikka jo itse kiertue oli kokemuksena erittäin antoisa ja opettavainen, tästä se matka vasta alkoi.

 

Kuva Mikko Virtanen

 

Kaikille jo liian tutuksi tullut pandemia oli valitettavasti myös hyvin vahvasti läsnä meidänkin vuodessa, mikä kieltämättä heijastui tehtyihin suunnitelmiin. Emme kuitenkaan antaneet tämän haitata, vaan muokkauduttiin vallitsevaan tilanteeseen. Uskon vahvasti, että jokainen on itse oman onnen, polun ja mahdollisuuksien luoja. Tämä on myös totta missivuoden tuomien mahdollisuuksien suhteen, varsinkin näin korona-aikana. Jos ja kun jotain haluaa toteuttaa ja saavuttaa, on sen eteen itse tehtävä töitä.

 

Kevät 2021 alkoi hyvin rauhallisesti, mutta jälkeenpäin katsottuna kuitenkin hyvin monipuolisesti. Pääsimme vierailemaan Ylöjärven kirkolla yhteisvastuukeräys illoissa, pidimme Instagramin puolella live keskusteluita Miss Ylöjärvi 2020 Milla Antikaisen kanssa, toteutin lukuisia kuvauksia taitavien kuvaajien kanssa ja työskentelin ensimmäisen kaupallisen yhteistyöni parissa. Oma arkeni oli tässä kohtaa hyvin monotonista, sillä se koostui lähinnä töiden teosta ja pääsykokeisiin valmistautumisesta.

 

Kuva Elina Mäntyranta

 

Kesällä tein hurjasti töitä ja osallistuin toiseen missikilpailuun. Tämä vaati itseltäni paljon aikatauluttamista ja arjen suunnittelua. Sain myös tietää päässeeni Turun yliopistoon opiskelemaan biologiaa. Valmistauduin henkisesti tulevaan muutokseen.

 

Syksy oli kaikin puolin unohtumatonta aikaa. Saimme järjestettyä Ylöjärvi siistiksi -tapahtuman, kävimme vierailemassa muutamassa eri ylöjärveläisessä urheiluseurassa tuoden monipuolisia harrastusmahdollisuuksia esille ja vuoden kruunasi Miss Ylöjärvi 2021 finalistien avustama hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tuotot lähtivät suoraan Ylöjärven seurakunnan diakoniatyön kautta apua tarvitseville perheille. Olin myös tällä kertaa kiertueella mukana taustajoukoissa ja sain kunnian toimia yhtenä tuomarina finaalipäivänä. Oli erittäin mielenkiitoista nähdä tämä tilanne täysin eri näkökulmasta ja voin sanoa tämän tehtävän olleen paljon vaikeampi kuin mitä olisi voinut olettaa. Tämän kaiken lisäksi, olin muuttanut uuteen kaupunkiin, aloittanut opinnot ja löysin itseni myös ensimmäistä kertaa promoottorin töistä. Syksy 2021 oli elämäni kiireisintä aikaa pitkään hetkeen, mutta mitään en vaihtaisi.

 

Olen saanut tältä vuodelta kaikkea, mitä toivoinkin saavani ja vielä huimasti enemmän. Sosiaalisen median tuottaminen, kuvaukset, kevytyrittäjyys, hyväntekeväisyys ja edustaminen. Nämä kaikki olivat läsnä läpi koko vuoden. Tärkeimpänä saavutuksena kuitenkin näen itseni kanssa tehdyn työn tuloksen. Elämäni ja, ehkä jopa tärkeimpänä, asenteeni muuttui täysin. Pääsin ulos kuorestani, joka haittasi kehittymistäni, opin ottamaan ohjat täysin omiin käsiini ja sanomaan mahdollisuuksille kyllä, vaikka kuinka pelottavilta ne minusta alussa tuntuivat.

 

Nyt keskityn hetken opintoihin, alkukevät on niiden suhteen hyvin intensiivistä. Siihen rinnalle toki mahtuu jonkin verran mallin ja promoottorin töitä. Hengähdän ja jatkan matkaani kohti uusia unelmia.

 

Kuva Jørgen Kleist-Christensen

 

Haluaisin kovasti kiittää kaikkia, jotka ovat tavalla tai toisella olleet mukana tässä matkassa. Kiitos Iris Ojalammi, Iida Hynnilä ja Lena Sillanpää kaikesta tuesta ja avusta, mitä olen teiltä tämän vuoden aikana saanut. Kiitos Miss Ylöjärvi organisaatio, Studio Face, Ylöjärven kaupunki ja yhteistyökumppanit tämän kaiken mahdollistamisesta. Kiitos rakkaaksi ystäväksi muodostunut Milla Antikainen sun läsnäolosta läpi tämän kaiken, en olisi halunnut jakaa tätä matkaa kenenkään muun kanssa. Lopuksi vielä erityisen iso kiitos tuomareille, kun näitte reilu vuosi sitten vielä hiukan epävarmassa Juliassa potentiaalia tähän edustustehtävään. Siitä tulen olemaan aina äärettömän kiitollinen.

 

 

Rakkaudella,

 

Julia Podkolina

Miss Ylöjärvi 2020 1 pp.

Instagram: @julia.podkolina